Klarenbeek Gevelonderhoud B.V.
010 449 2267
Sydneystraat 124
3047 BP Rotterdam
Postbus 358 3100 AJ Schiedam
info@klarenbeekgevelonderhoud.nl
selector
Slideshow placeholder Slideshow placeholder

Gevelreiniging

Weersinvloeden en luchtverontreiniging geven een gevel in de loop der jaren een vervuild uiterlijk. Het reinigen van de gevel heeft vooral tot doel de oorspronkelijke staat van de gevel te herstellen, naast de visuele uitstraling kan dit ook noodzakelijk zijn om de gevel weer in technisch goede staat te krijgen.

– Reinigen met hogedruk stoom cleaning

Loszittende vervuiling, mos- / alg aangroei worden verwijderd, deze reinigingsmethode wordt ook wel technisch reinigen genoemd en wordt voornamelijk toegepast als ondergrond behandeling voor het aanbrengen van nieuw voegwerk nadat de oude bestaande voeg is verwijderd. De temperatuur van het water alsmede de druk worden afgestemd op de ondergrond.

– Wervelstraaltechniek / Torbo reiniging

Oppervlakte vervuiling wordt verwijderd door een lage druk rotatiewervelstraat waarbij in de spuitmond door lucht gedragen granulaten worden in een roterende beweging vermengd met water waardoor er een wervel ontstaat. Afhankelijk van de ondergrond bedraagt de druk 0,5 tot 4 bar waardoor de inslagkracht van het granulaat tot een minimum beperkt kan worden.
Wervelstraaltechniek is uitermate milieuvriendelijk doordat het gebruik van het granulaat en water sterk gereduceerd kan worden.

– Chemisch reinigen

Voor het verwijderen van verfresten of roet aanslag kan het noodzakelijk zijn deze te behandelen met een alkalische reiniger. Bij deze reinigingsmethode zullen de benodigde voorzieningen worden getroffen.